Psykomotorisk terapi

- Brug kroppen som vejleder, og skru op for roen, nærværet og overskuddet i dagligdagen

Du lærer at bruge kroppen som vejleder

For at trives er det vigtigt, at der er overensstemmelse mellem det du mærker, det du føler, det du tænker og det du gør. Jo bedre kontakt du har med din krop og dine følelser, jo flere væsentlige informationer får du om dig selv, og verden omkring dig - og jo lettere får du ved at handle i overensstemmelse med dig selv og det, situationen kalder på. Derfor lærer du hos mig at bruge kroppen som vejleder.

Jeg glæder mig til at hjælpe dig!
Rikke Mørch Boesen

Psykomotorisk terapi kan for eksempel hjælpe dig, der...

 • Har en presset hverdag hvor krav og forventninger kan gøre det svært for dig, at tage vare på dine egne behov og samtidig være der for andre
 • Oplever spændinger i kroppen, mærker uro, eller smerter, bekymrer dig meget, eller mangler overskud
 • Har oplevelser med i rygsækken som, i større eller mindre grad, påvirker din trivsel og begrænser dig i dagligdagen
 • Føler dig belastet af tristhed, angst, vrede, modløshed, mindreværd eller stress

I terapien hjælper lærer du at mærke din krop og dine følelser mere tydeligt og nuanceret. Du bliver klogere på hvad kroppen fortæller, og får redskaber til at handle på dine behov. Du kommer tættere på den, du er og det, der har værdi for lige netop dig. På den måde kan du bedre skabe den forandring du ønsker og holde fast i det, du gerne vil opnå. 

Sådan foregår psykomotorisk terapi hos mig


Et terapiforløb starter med, at vi sammen finder ud af, hvad du helt konkret vil være bedre til, eller have mere af i dit liv. Ud fra det, aftaler vi hvad forløbet skal indeholde. Typisk vil vi arbejde med din kropslige opmærksomhed, dine følelser og dine tanke- og handlemønstre, ligesom vi vil sætte ord på det, der er vigtigt for dig.


I de enkelte sessioner får du konkret viden og øvelser der understøtter din forandringsproces. Det kan for eksempel være opmærksomhedsøvelser, eller mindfulness- og afspænding, der styrker din evne til at mærke dig selv og handle på dine behov. Det kan også være små mentale øvelser, der gør dig mere bevidst om din måde at tænke på og som udfordrer begrænsende tankemønstre. Psykomotorisk behandling og kropsterapi, der regulerer spændinger og afbalancerer dit nervesystemet, kan også indgå i forløbet eller være den primære del af terapien.


Det du arbejder videre med hjemme har afgørende betydning for, hvad du opnår gennem terapien. Derfor opfordrer jeg dig løbende til at lave små øvelser i dagligdagen. Det er nemlig den viden du tager med dig, de indsigter du opnår ved at arbejde med dig selv, og de redskaber du bruger aktivt - det du gør - der skaber den forandring du ønsker.


Vi slutter forløbet af med at kigger på, hvor du er i dit liv nu. Vi ser på, hvad du har fået med dig, og på hvad du kan gøre fremadrettet for at vedligeholde den forandring du har skabt.

Det kan du få ud af psykomotorisk terapi

 • Viden og redskaber der gør dig bedre til at håndtere dine specifikke udfordringer
 • Styrket evne til at mærke, forstå og nuancere kroppens signaler
 • Redskaber til at rumme ubehagelige følelser og regulere uro, og spænding i kroppen
 • Øget bevidsthed om begrænsende tanke og adfærdsmønstre
 • Konkrete redskaber til at udfordre bekymringstanker og selvkritik
 • Øget evne til at anerkende dine følelser og behov, og handle på det, der er vigtigt for dig
 • Mere bevidsthed om dine inderste værdier og mål i livet
 • Øget evne til at sætte ord på og dele dine oplevelser
 • Mod til at sige til og fra på tydelige, vedholdende og respektfulde måder
 • Mod til at indgå i mere nærværende og oprigtige relationer
 • Mere nærvær og evne til at være tilstede i dit liv
 • Mere ro og overskud til at tackle udfordringer i din dagligdag

Det siger andre om psykomotorisk terapi hos mig

For mig var det det rette valg...

Jeg kan på det varmeste anbefale behandling hos Rikke. Da jeg kom hos Rikke første gang var min mor død 2 måneder forinden på dramatisk måde i udlandet. Samtidig fik min mand en diskusprolaps hvilket gjorde, at al praktisk i huset og omkring børnene blev min opgave, selvom jeg slet ikke var ovenpå.
Jeg var låst i hele kroppen og meget forkrampet i sorg og chok. Jeg var af en eller grund ikke i tvivl om, at jeg ville søge kropslig hjælp til at komme tilbage i en mere afspændt tilstand. Det var som om jeg havde for meget overload i hovedet og min krop tog fra.


Jeg kontaktede Rikke og vi aftalte, at jeg skulle komme. Rikke kombinerer den fysiske behandling med samtaler. Vi startede med at snakke og blev enige, om at jeg skulle guides til afspænding. Under den første behandling, guidede Rikke mig, mens hun rørte ved arme og ben. Under behandlingen gav min brystkasse efter og jeg fik en dyb og voldsom gråd. Rikke sad ved siden af, lagde en hånd på min mave og kunne rumme den store sorg jeg gav efter for.


Den første behandling og den dybe gråd blev et vendepunkt og jeg begyndte at slappe mere af og kunne mærke min krop igen. Min situation derhjemme blev værre af, at min mand var så dårlig han skulle opereres. Jeg talte meget med Rikke om accept og det at prøve at være i kroppen og slappe af selvom, at jeg var i presset situation. Rikkes meget enkle og gode råd om, at slappe af alligevel tog jeg til mig og det var en stor hjælp i de lange dage, hvor min mand havde smerter og gennemgik operation. Jeg kom igennem idet uden at gå i yderligere anspændthed.


Jeg tror, en afspændingsbehandling med fokus på afspænding og kropsbevidsthed skal prøves. For mig var det det rette valg og Rikke er meget vis og rummelig. Jeg har før i mit liv gået til psykolog efter svære oplevelser. Men jeg har aldrig oplevet, at give efter for gråd som jeg gjorde i en form der både rummer det fysiske og psykiske. Sorgen, chokket og stres sad i min krop. Og det punkt hjalp Rikke mig videre fra. For det er jeg taknemmelig og vil helt klart have den form for hjælp eller justering fremover. 

Helle 43 år, Frederikshavn

"

Du ser ikke bare en diagnose...

Du ser ikke bare en diagnose og har en bestemt behandling der passer dertil. Du ser hele mennesket og finder metoder, der passer til mig. Selvom jeg har været i behandling gennem mange år, har du ramt mig med noget jeg virkelig har manglet. Jeg sidder ikke og samtaler, og så går hjem og venter til næste uge. Jeg får redskaber og kan se, at det jeg gør, har afgørende betydning for hvad jeg opnår. Jeg kan gøre noget. Jeg kan tage ansvar for mit liv.

Kvinde 30 år

"

Jeg har fået mere handlekraft...

Jeg har fået større ro. Jeg har lært mig selv bedre at kende og jeg har fået mere handlekraft. Og så har jeg følt mig som en unik klient.

Kvinde 29 år

"

JEG OPDAGEDE EN SAMMENHÆNG MELLEM MINE PROBLEMER I MIT HOVED OG SMERTERNE I MIN KROP...

Inden jeg startede hos Rikke havde jeg altid været imod at skulle starte i nogen som helst form for terapi, da jeg fandt det alt for grænseoverskridende, men Rikke har en naturlig, rolig og behagelig personlighed, som gør at man hurtigt føler sig tryg i hendes selskab.


Jeg har længe kæmpet med problemer med at have overskud, at sove og at sige fra når min krop ikke kunne mere - samtidig har jeg altid døjet med spændingshovedpine og ondt i ryg, nakke og skuldre.


Vi startede altid sessionerne med at snakke lidt om hvordan jeg havde det og hvilke ting vi skulle arbejde på. Derefter bestod behandlingerne af en blanding af massage og træning af afspændingsøvelser, som blandt andet hjalp mig til at kunne falde i søvn. Rikke introducerede mig også til afspænding og hvilke fordele mindfulness kan have. Noget af det, det gav mig, var at tage en pause og rigtigt mærke efter hvordan kroppen har det.


Igennem mit forløb hos Rikke lærte jeg min krop og dens signaler meget bedre at kende og opdagede en sammenhæng mellem mine problemer i mit hoved og smerterne i min krop.

Sidsel, 22 år

"

Hun fik troen på sig selv...

I forbindelse med at min datter for et par år siden stod over for store udfordringer i sit liv med at flytte hjemmefra, begynde nyt fritidsjob og studiestart på universitet brød hun sammen og kunne slet ikke overskue hverdagen. Med Rikkes hjælp fik hun værktøjer til igen at kunne overskue tingene og Rikke lærte hende at sige fra FØR det hele blev for meget. Hun fik troen på sig selv og fik lært at det er i orden at man ikke kan gøre alle glade altid men at man også skal tænke på sig selv. Sammen med Rikke fandt hun igen et stabilt fundament at stå på og hun bruger stadig mange af de øvelser hun lærte hos Rikke. Stor tak til Rikke.

Mor til datter på 22 år

"

Derfor skal du vælge mig som psykomotorisk terapeut

SAMSPIL MELLEM KROP & PSYKE OG TEORI & PRAKSIS

I et forløb hos mig er samspillet mellem krop, følelser, tanker og handlinger i fokus. Du styrker dine ressourcer ved hjælp af kropslig opmærksomhed og kropslige redskaber og i kraft af den viden du får. Hos mig lærer du både gennem det du hører, det du ser, det du gør og det, du siger. Derfor får du lettere ved at huske og bruge det, du lærer.

ENKLE OG EFFEKTIVE REDSKABER TIL DAGLIGDAGEN

Hos mig handler udvikling helt basalt om at styrke hjælpe dig med at styrke kontakten til kroppen og bruge din krop som vejleder. Du får igen smarte, quick-fix eller tidskrævende metoder. Derimod tilbyder jeg enkle, universelle og effektive redskaber, der styrker ressourcer du allerede har i dig, og som let kan integreres i dagligdagen. 

SAMARBEJDE I ØJENHØJDE - TRYGT, AKTIVT OG UFORMELT

Når du vælger terapi hos mig er udgangspunktet altid ligeværdighed, dialog og aktivt samarbejde. Tonen er uformel, let og ligefrem, og der er masser af plads til både humor og alvor. Jeg skaber en tryg ramme hvor du har tid og rum til at undersøge det, du mærker, føler og tænker, og kan eksperimentere med nye handlemåder.

20 ÅRS ERFARING SOM PSYKOMOTORISK TERAPEUT

Med 20 års erfaring indenfor terapi og undervisning, og en uddannelse som psykomotorisk terapeut, har jeg opnået stor ekspertise i at støtte udvikling af personlige kompetencer, via kropslig opmærksomhed og kropslige metoder. I min private praksis tilbyder jeg individuel terapi til private, foruden kompetenceudvikling for professionelle.

Praktiske oplysninger

Terapien foregår i rolige og enkle rammer hos mig i Haldbjerg. En session varer 90 minutter, men afsæt gerne to timer. På den måde er vi sikre på, at få rundet godt af.

Prisen afhænger af hvor langt et forløb du har brug for, og hvad du ønsker at få ud af forløbet. Har du behov for at bearbejde ubehagelige oplevelser og ændre langvarige, fastlåste mønstre, er det typisk nødvendigt med et længerevarende forløb. Har du blot brug for at komme i lidt bedre kontakt med dig selv, kan nogle få sessioner være nok til, at du lander i kroppen og dig selv igen.

 • Klippekort til 8 sessioner kr. 7.800,- (975,- pr. session)
 • Klippekort til 3 sessioner kr. 3.045,- (1015,- pr. session)
 • Enkeltsession kr. 1200,-

Enkeltsessioner betales kontant som dags dato. Klippekort betales ved tilmelding, og aftalen er bindende. Køber du klippekort til 8 sessioner kan jeg, efter nærmere aftale, give dig mulighed for ratebetaling.


Ring 30 48 49 16 eller skriv til mig

- jeg glæder mig til at hjælpe dig...